Gode eksempler: Rosengårds unge filmskapere

Liza Fry og Ann-Marie Erixon, Drömmarnas Hus, Malmö

Kan man i stedet for å sitte på skolebenken kastes ut i et svimlende eventyr midt ute i skogen som er både spennende og lærerikt? Ja, det kan man, og Drömmarnas Hus i Malmö gjør det – med barn og unge hver eneste dag.

Drömmarnas Hus kaller seg et multihus for barn og unge som jobber med latter, kultur og viktige spørsmål. På selveste Rosengård herregård i Malmö, i den beryktede bydelen med samme navn, eller på skoler rundt i Skåne, jobber skoleelever og kunstnere med film, teater, dans, kunst, sang og multimedia. Slik forandrer de verden.

”Vi lytter til barn og unges spørsmål og refleksjoner og ideer med det største alvor. Så lager vi en teaterforestilling sammen, eller en kunstutstilling, eller en film og TV-serie. Noen ganger planter vi en drøm. Bokstavelig talt, ute i hagen.”

Liza Fry er kunstnerisk leder og Ann-Marie Erixon er prosjektkoordinator ved Drömmarnas Hus. De har jobbet med en rekke filmprosjekter sammen med unge i Rosengård, og kommer til jubileumskonferansen for å vise frem hvordan de jobber med film, blant annet i TV-serieprosjektet ”Mitt område”.

”Prosjektet gir barn og unge i alderen 12-24 år et redskap til å formidle et mer nyansert bilde av sitt nærmiljø og menneskene som bor der, enn det de tradisjonelle mediene gjør. Vårt viktige oppdrag er å gi de unge en stemme, løfte store og viktige spørsmål og samtidig sørge for stor kunstnerisk kvalitet.”

 

Hovedsamarbeidspartner:


"Under" en TV-serie av og med ungdommer

"Under" en TV-serie av og med ungdommer

Drömmarnas Hus